Vilken besvikelse – Tjejvasan 2018

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Jag ville inte acceptera faktum men när jag kom till insikt föll krokodiltårarna.


Lördag morgon den 24 februari ringer väckarklockan 05:30. Jag har under natten och även dagen innan känt att det gör ont i halsen, men hoppades in i det sista att det var inbillning. Det var det inte och dessutom misstänker jag att jag har feber.

Jag tar två alvedon som är riktigt svåra att svälja, så det är nog ganska tjockt i svalget.

Efter frukost klär jag ändå på mig hela längdmunderingen och packar för avresa till Oxberg och går till bussen med avgång 06:45.

Strax före avgång rannsakar jag mig själv och tänker att det inte är värt att riskera att få hjärtmuskelinflammation framför att vara enveten.
Besvikelsen är enorm och med krokodiltårar rinnandes ner för kinderna får jag medhåll om att rätt beslut är fattat av alla runt omkring.


Tyvärr kunde inte Åkerblads garantera jag skulle få pengarna tillbaka om jag avbokade rummet mellan lördag och söndag, bara om det blir uthyrt.


Så tillsammans med min man beslutar jag att stanna för att kurera mig i lugn och ro. Förhoppningsvis slipper nu familjen därhemma bli smittad också.

Istället för min tredje Tjejvasan med tre mil på skidor blev det en dag på Åkerblads i hotellsängen, i spat och på promenad i mysiga Tällberg.

Men maten på Åkerblads är ingen besvikelse. Och med hjälp av Alvedon kunde jag svälja ner alla läckerheterna.
Fredagens tvårättersmeny. Kalixlöjrom.

Röding.

Lördagen fyrarätters.

Tonfisk.

Helstekt biff

Ostar och marmelad

Espresso brownie

Även detta år fick jag njuta av Terrys fantastiska pianospel som gör att maten smakar ytterligare lite godare.