Packar för min tredje Tjejvasan

På lördag kör jag Tjejvasan för tredje året på raken.Denna gång blir det dock utan min vapendragare och kollega som var den som drog in mig i det hela för tre år sedan. Till hennes stora besvikelse var hon tvungen att lämna WO då vinterns influensa kopplat ett envist grepp och vägrar att ge med sig.


Själv har jag gjort mitt bästa för att undvika alla sjuka barn och kollegor i min närhet och boostat med C-vitaminbrus, ingefära och träning!
Jag fick min beskärda del av influensan runt jul, så förhoppningsvis kommer jag inte insjukna igen på länge.

Uppladdningen inför årets Tjevasan gjorde jag i början av februari. Då åkte jag till Trysil tillsammans med min bästa vän. Det var isande kallt, men så magiskt vackert att det vägde upp för de många köldgraderna. (Det är därifrån alla bilder kommer.)

Vi skidade många timmar runt topparna kring Trysilfjellet och det kändes som att större delen av slingorna var en enda lång uppförsbacke.
Med den träningen i bagaget känner jag att Tjejvasan kommer gå galant på lördag för jag vet att det är en hel del sköna nerförsbackar att glida utför längs den banan i alla fall.


Klockan 9:15 står jag på startlinjen i Oxberg, 15 minuter efter eliten. Som det ser ut nu är det -13 grader, så det gäller att hålla fingrarna varma.
Min tid från förra året tror jag blir svårslagen, men jag ska göra mitt bästa att försöka hålla den och satsar på målgång senast 11:45.


Boendet blir som tidigare år med Tjejvasanpaket på Åkerblads i Tällberg.