Matlagande Musketör

matlagning

Imorgon ska tjejerna på teater med förskolan, Sagan som försvann, och då ska de ha med sig matsäck. Eftersom vi har pannkakor i frysen föreslog jag igår att det var perfekt utflyktsmat, men Storasyster protesterade högljutt. -Neej, jag vill ha sån där mat som de har i simhallen (Gustavsbergsbadet). Jag försökte säga att vi inte har alla ingredienserna hemma, men fick till svar att vi får handla efter dagis imorgon.

Idag har vi då handlat tillsammans och barnen har stått för större delen av matlagningen. Wraps med sweetchilikyckling, grönsaker och äpplecurrykeso.

PappaD frågar Storasyster om hon skall bli kock när hon blir stor.
– Ja och Musketör.
– Jaha vad gör en Musketör?
– Är i Paris och svärdar.

Efter maten spelade barnen “pip-russin”, en lek de har lärt sig på förskolan. Storasyster ritar en robotliknande gubbe på ett papper med massor av cirklar. I varje cirkel ska det ligga ett russin. Medan Lillasyster blundar bestämmer Storasyster vilket av alla russin som är “pip-russinet”. Lillasyster får sedan plocka och äta russin till hon råkar ta “pip-russinet”, då ropar Storasyster – Piiiiiiip, och det är stopp.

Bakom kameran

Sedan var Storasyster fotograf och Lillasyster modell.  Behind the scene taget med Iphone. Så här blev kortet som Storasyster tog. Det blev ett fint kort tycker jag…

N med rosor

4 Comments on “Matlagande Musketör

 1.  by  Camilla

  Vilken picknickmat 🙂

  Jaha, då kanske stora syster möter Flisan och svärdar när de blir stora, för Flisan ska bli kock och sjörövare.

  Kram

 2.  by  finastina

  Så härliga bilder ! 🙂 Duktig liten fotograf föresten, tycker att hon fångade lillasyster på ett väldigt fint sätt ! 🙂

 3.  by  Kicki

  hahaha underbart! 🙂
  Jättefin bild av E <3

 4.  by  Marie-Louise J

  Kock, Musketör,Städerska,Fotograf…E har framtiden utstakad.Härligt! 😉