Liseberg under 110 cm

Liseberg Karuseller barn

Ingen sommar utan Liseberg.
Barnen har pratat hela året om att de vill åka till Liseberg igen, och nu planerar vi ett nytt besök.
Den absoluta favoritattraktionen är Flumeride, eller “wiiiiii, plask!” som de kallar den. Den får barn åka i vuxet sällskap från 90 cm lång.

Karusellutbudet för barn är stort och det bästa är att det finns ett åkpass för alla under 110 cm. Åkpass mini kostar 190 kronor, medan det för alla över 110 cm kostar 310 kronor.
För dem mellan 90 cm -109 cm finss hela 20 olika attraktioner (vissa kräver målsmans sällskap); Drakbåtarna, Lilla Lots, Trummeliten, Ponnykarusellen, Farfars bilar, Kaninresan, Sagoslottet, Skepp o’skoj, Lisebergshjulet, Pariserhjulet, Knatterally, Kristallsalongen, Fisketuren, Kaffekoppen, Flygande elefanterna, Cykelturen, Flumeride, Små grodorna, Flygkarusellen och Rabalder.
Nytt för i år är att Barnbåtarna har fått en ansiktslyftning och heter numera Skepp o´skoj. Här får barnen styra sin båt själva och lära sig sjövett.

De finns två platser i paken som mina barn älskar och som inte kräver några åkbiljetter. Det ena är platsen med kändisarnas handavtryck, där man kan jämföra sina händer och i vissa fall fötter med deras.

Det andra är kaninhuset, där de får träffa och busa med Lisebergskaninerna hela dagen.
När Lillasyster var två år, ville hon inte gå därifrån. Karusellerna var inte så noga, men kaninerna var riktigt stort. Förra året när hon var tre år var intresset för karusellerna stort, men kaninerna stod fortfarande riktigt högt i kurs. Det går bra att lämna sin napp till kaninernas napp-o-meter om den tiden är inne. Kaninerna spelar även teater flera gånger per dag på Lilla scenen.

Kaninhuset

Matutbudet i parken är stort och vill man inte ha det vanliga nöjesparksutbudet bestående av hamburgare, kebab, korv och pommesfrites så finns det alternativ. Personligen gillar jag Trebello som har sallader, bakad potatis, varma mackor och några olika varmrätter till bra priser.

När ljudet av karuseller och skrikande besökare blivit för mycket rekommenderar jag att dra sig tillbaka till Lisebergs Lustgård. En lugn oas i parken.

Besök Lisebergs hemsida för mer information.