Hänt i veckan – vecka 41, 2017

Årets sista golftävling och årets första fästing.

Måndag; Vår tur enligt körschemat att lämna och hämta till fotbollsträning. Jag körde hämtning av genomblöta tjejer i Saltsjö Duvnäs.

På tisdagen var jag ledig för tidigare helgjobb. Jag trotsade duggregnet och gav mig ut på banan. Det var föga förvånande inte en enda bil på parkeringen.
Ett varv på Skogsbanan med två bollar blev det och finputsning inför årets sista tävling på lördagen.

På eftermiddagen hämtade jag tjejerna direkt efter skolan slutade. Lillasyster på Ingarö och Storasyster i Nacka. Färden slutade i Kungens Kurva och Bounce,

En timmes hopp och lek i studsmattparadis. Svetten lackade och det var sååå kul. För ett tag var jag världens bästa mamma.

En timma gick snabbt och det kom givetvis önskemål om att stanna längre eller åtminstone få besöka Bounce en gång i veckan, men jag degraderades snabbt på “världens bästa mamma skalan” när jag vänligen men bestämt svarade nej.
“- men, en gång i månaden då?”
Kvällens middag intogs på IKEA och givetvis gick vi inte tomhänta därifrån. Några sköna små runda “ulldynor” till köksstolarna fick följa med hem tillsammans med ljus, som man ju alltid kan behöva.

På onsdagkvällen åt jag middag på Vapiano i Gamla Stan tillsammans med två forna kollegor som jag inte träffat på länge.
Det var mysigt att få en uppdatering om vad som händer i deras liv nuförtiden.

På lördagen var det så dags för årets sista golftävling och vilket fantastiskt höstväder det blev efter hot om det totalt motsatta tidigare under veckan.
Fyramannascramble på Salems golfklubb med två tjejer från hemmakubben och en från tjejtouren i mitt lag. Vi spelade i samma boll som det andra rena damlaget och hade en fantastiskt trevlig 6-timmars runda i höstsolen.
Totalt var det 40 lag med och rent resultatmässigt lyckades vi tyvärr inte så bra. Vi hade 7,6 att dra av från våra 72 vilket inte stod sig särskilt långt mot segrarnas 56 slag netto.

Men vad gjorde väl det? Det var härlig stämning vid middagen även om vi inte heller lyckades kamma hem några priser i music quiztävlingen Yellow Mike anordnade.

Söndagen bjöd på ytterligare en fin höstdag och började med friidrottsträning. Lillasyster var dock och spelade fotbollsmatch och många andra hade annat på agendan för det var betydligt färre barn denna vecka.
På eftermiddagen tog vi en promenad runt sjön vid vårt hus och kom hem med mängder av trattkantareller.

Jag fick även med mig en fästing hem som hade lyckats bita sig fast i midjan. Årets första… den 15:e oktober.