Gran Canaria – restips

Så här i vinterkylan är det lätt att drömma sig bort till varmare breddgrader…

Jag hade troligtvis aldrig åkt till Gran Canaria om det inte var så att jag fick tillfälle att arbeta där.
Nu måste jag erkänna att ön har en speciell plats i hjärta. Det finns så mycket mer än bara sol, bad och Playa de Inglés…  Här följer några av mina favoritplatser.

"Roque Nuble"

LYSSNA PÅ TYSTNADEN

Hyr en bil och åk upp i bergen! Att köra upp och ner i dalarna längs slingriga serpentinvägar är bara det en upplevelse i sig. Njut av den hissnande utsikten i Fatagadalen och fortsätt mot mitten av Gran Canaria. Där kommer ni att hitta en vandringsled som går till Gran Canarias landmärke Roque Nuble “klippan i molnen”. Om man väljer rätt tidpunkt så kan man väl framme njuta av en nästan absolut tystnad – det är svårt att förstå om man inte upplevt det. På en molnfri dag har man en underbar utsikt över Teneriffa som stoltserar med Spaniens högsta berg Teide.

Tycker man om vandring kan jag varmt rekommendera en utflykt med Rocky Adventure som tar er med till Gran Canarias högsta topp “Pico de las nieves” på 1940 meter över havet. Där kan man snacka om tystnad så tillvida det inte blåser. Rocky Adventure har vandringar för alla smaker och olika nivåer för den som känner sig mer eller mindre vältränad.

"Camino de la plata med Rocky adventure"

 

"Teror"

RESTAURANTMENYER PÅ SVENSKA

De flesta av oss som reser utomlands vill förmodligen pröva lite av den inhemska matkulturen och roas inte särskilt mycket när servitören frågar vilket land man är ifrån för att sedan komma tillbaka med en meny på “rätt” språk. Vill man komma från detta och på sin höjd få en meny på engelska eller ingen alls ska man ta sig till byarna på den norra delen av ön, dessutom slipper man turistpriserna… För god mat, mycket fisk och Canariska tapas föreslår jag byarna Sardina, Teror eller Arucas.
 
"sanddynorna i Maspalomas"

STRANDPROMENADER

Strandpromenaden längs Las Canteras i Las Palmas är som gjord för en härlig vandring i folkmyller. Parkera bilen gratis i köpcentret Las Arenas och börja med att beundra det vackra konserthuset, för att fortsätta beundra de duktiga surfarna, för att succesivt ta dig mot mer turisttäta områden.

En annan trevlig promenad är längs med vattnet på sydsidan. Från San Augustin till Maspalomas är det inga problem att hitta, men det går att gå hela vägen från Bahia Feliz (fast det kan vara lite klurigt på några ställen, men har man bara koll på var havet är så löser det sig garanterat.)

TURISTFRITT

"Botaniska trädgården på Gran Canaria"

En oas på Gran Canaria är den botaniska trädgården. Dit kan det vara lite svårt att hitta, men väl där har du ett vackert och enormt område i det närmaste för dig själv. Här kan man utan kostnad lära sig om Kanarieöarnas unika växtliv med mängder av endemiska arter. Jag har dock fått erfara att det är strängeligen förbjudet att ha picknick på gräsmattorna.

"Gamla delen av Las Palmas"

MINDRE TURISTFRITT

Puerto de Mogán, Puerto de las nieves och gamla delen av Las Palmas är tre mysiga platser att strosa omkring.

Bilderna är gamla (innan jag ägde en digitalkamera) därav den lite sämre kvaliteten.

 

3 Comments on “Gran Canaria – restips

  1.  by  Camilla

    Jag gillar också att leta mig ut från turistställerna när jag är på semester.
    En solsemester nu skulle inte sitta fel. Helst utan barn och man och med en hög böcker.

  2.  by  kryssningar

    Ja, skönt att se lite mer lokala delar och inte bara turistfällorna. Solsemester är underbart.

  3. Pingback: Fototriss – Vad ligger dig varmt om hjärtat? | Det ljuva 40+ livet