Glasstårta extra allt

Inspirerad av den underbara boken “Om jag var din hemmafru” blev det en Glasstårta extra allt till Storasysters 6-årskalas. Helst ska man ha tre formar med avtagbara kanter för att slutresultatet ska bli tipp-topp, men det har inte jag så det fick bli en variant på temat.

Glasstårta extra allt

Till den här tårtan har jag använt:

 • 3*1,5 liter SIA glass hallon
 • en kladdkaka
 • hallon
 • maränger
 • chokladsås
 • minimarshmallows
 • Låt glassen smälta något och tryck ut hälften i botten av en sockerkaksform med löstagbar kant klädd med OH-film
 • Ställ in i frysen så att den stelnar
 • Lägg på en kladdkaka i samma storlek
 • Tryck ut resten av glassen ovanpå kladdkakan och ställ in i frysen
 • Innan serveringstillfället dekoreras tårtan med chokladsås och allt gott man kan tänka sig


 • maränger

  Till den kladdkakan jag gjorde skulle det vara 4 äggulor, så av äggvitorna gjorde jag små maränger med en liten skvätt röd karamellfärg.
  Att förbereda barnkalas sätter verkligen karaktären på prov. Jag visste det redan, men min karaktär är obefintlig när det kommer till sötsaker. Jag kom på mig själv att slicka i mig massor av marängsmet.

  One Comment on “Glasstårta extra allt

  1.  by  Marie-Louise J

   Finaste maränger jag sett! och tårtan ser supergod ut, tur att det inte är kalas på länge 🙂