Piñata = succé

Kalasracet är slut för i år, nästan. Nästa vecka fyller sambon år, men det blir ett lugnt firande. I helgen hade vi storasysters klass (alla utom tre) här hemma på lek och tävlingsparty. Mer om det kommer i senare inlägg. Här är ett tillägnat festens succé – piñata!
pinata1Stommen till piñatan hade storasyster gjort i skolan för många månader sedan och nu äntligen kom den till användning. Det är så enkelt som att blåsa upp en ballong och klä in den i tidningspapper nedkletat i tapetklister. Det här hemgjorda limmet går också bra. Klä in hela ballongen, men lämna ett hål där ballongknuten är. När pappret torkad sticker man hål på ballongen och drar ut gummiresterna genom hålet.

Ballongen fylldes med godis och små presenter. Sedan fäste vi ett snöre ganska långt ner i pappret och säkrade upp med eltejp både på in och utsidan runt snörhålen. (den vägde 1,6 kg) Efter det dekorerades det hela med silkespapper. Det jobbet tog över en timme för två 9-åringar och det gick åt stora mängder limpistolslim, men fint blev det.
pinata
När piñatans innehåll slutligen,under stort jubel, vräkte ner på marken lyssnade festsällskapet snällt till ordern om att ta 10 bitar var och en present.