Matlagningsinspirerad hos Adam & Albin

adamalbin6Förra veckan var jag på matstudion Adam & Albin. Två killar som delar med sig av matlagningsinspiration till sina kunder.
Jag var där med jobbet för att fira ett framgångsrikt 2014. Under dagen hade det spekulerats över huruvida vi var tvungna att laga maten själva, vilken tid vi i så fall skulle få något i magen och hur mycket vi i så fall skulle behöva äta till lunch.

Vi kunde pusta ut för väl innanför dörren bjöds vi på delikata svampkroketter med salvia som sköljdes ner med ett glas champagne, och ganska snart fixades slutfinishen av knivmusslorna framför våra ögon. Riven tomat, pepparrot & koriander.

adamalbin10Sedan fick vi komma in i köket och se på när teamet snabbt och elegant komponerade nästa lilla aptitretare. Pigvars taco.

adamalbin13Näst på tur stod en löjligt god 6-veckor hängmörad biff, som grillades i en 700 grader varm Jospergrill.

adamalbin15Än var det inte slut på godsakerna för efter de här smakbitarna fick vi sätta oss till bords och avnjuta en trerätters meny.

adamalbin22Handskuren råbiff med vattenkrasse, rostad mandel och vit champinjon.

adamalbin23Bakad skreitorsk med spetskål, broccoli, grillad purjolök och rökt smör.

adamalbin26Ok, så jag var galet proppmätt, men efterrätten var så ljuvligt god att det inte gick att lämna en smula kvar. Varm choklad, hasselnötspraliné, mjölksorbet, lönnsirap, brynt smör och rågbrödscrunch.

Jag är glad att jag tidigare under dagen fattade ett klokt beslut genom att äta en lättare lunch.