Kalastema – Game day

Gameday-14Förra året hade Storasyster dansparty. Det var ett lyckat koncept, men hon saknade att det inte hanns med några tävlingar och lekar. Detta kompenserades med råge i år istället. Temat på partyt blev “game day”
Gameday-13-2Två och en halvtimme gick otroligt snabbt och här är agendan.
Gameday-3Presentöppning: Eftersom det var många gäster tog det här momentet minst 30 minuter, men då fanns det tid att beundra och tacka för alla fina gåvor.

Gameday-4Lagindelning: lagen hade satts ihop på förhand. Varje lag fick varsin skylt och varje lagmedlem ett klistermärke att fästa på valfri plats så man kunde se lagtillhörighet.
Gameday-5Gameday-6
Gameday-7Lekarna/tävlingarna: Första momentet gick ut på att tillsammans i laget lista ut när det gått en minut. Inga klockor tillåtna. Närmast fick 10p därefter 5p, 3p & 1p.
I andra momentet skulle varje lag ställa sig i bokstavsordning efter förnamn. Snabbast och rätt fick 10p därefter 5p, 3p, 1p.
Tredje utmaningen var två och två springa med en ballong mellan sig till en markering och tillbaka. Inga armar fick användas, de skulle sträckas rakt ut som ett kors. (tyvärr glömde jag helt bort att fotografera alla tävlingar) Samma poängsättning även i denna gren.
Efter dessa tävlingsmoment blev det paus för grillad korv, melonklyftor, salta pinnar och saft.
Nästa tävling gick ut på att utföra ett antal uppdrag. Lagen hade 15 minuter på sig. Under tiden fick vi vuxna tid att plocka undan och förbereda fikat. (helt genialt, detta ska jag komma ihåg även till nästa år)
Uppdragen var att hitta ett björklöv, eklöv,en grankotte, något gult och plocka 1 dl bär.
Gameday-8Två tävlingar till var inplanerade, men det var bara att inse att tiden inte skulle räcka till.
Fikastund med hemmagjord choklad- och vaniljglass som serverades med kola- och chokladsås, strössel och maränger. Äppelcupcakes och småkakor.
Gameday-9När fikat låg i magen var det dags för det efterlängtade momentet att slå sönder piñatan.
Gameday-10Avslutningsvis: Prisutdelning. Alla lag fick medaljer i den ordning de hamnade på pallen. Vips hade 2 1/2 timme gått och alla var nöjda och glada.
Gameday-11Gameday-12Chokladmedaljer inköpta på ÖoB och figurer i vinylplast utskurna med plottermaskin.
Gameday-13Tack till det härliga höstvädret och till alla härliga klasskompisar som bidrog till ett riktigt lyckat party.