Jumeirah Golf Estates Fire course


Denna resa provade vi för första gången att spela golf i Dubai. Vi valde en av de banor som finns med i Entertainerappen och fick två greenfee till priset av en.Här kommer “DP World Tour Championship, Dubai” gå av stapeln mellan 16 – 19 november, men tyvärr var mästerskapsbanan Earth course avstängd för finputsning inför tävlingen och vi fick nöja oss med Fire course.

Greenfeepriset var 825 AED = SEK 1980, men då ingår obegränsat med bollar på rangen, golfbil, cooler med vatten, iskalla handdukar (som delades ut längs banan), tvätt av klubborna, leverans av bagen till taxizonen och självklart tillgång till superfräscha omklädningsrum.

Jag har nog aldrig spelat en bana med så mycket bunkrar, fast det säger ju sig själv när man befinner sig i ett ökenland med outtömlig tillgång på sand att det är ett självklart materialval.

Det gick åt mycket vatten i värmen, trots att vi åkte bil.

Förrutom den mest bunkerrika banan var det också en av de längsta banor jag spelat. Två par 5-hål på över 500 m och den absolut längst par 3:an jag spelat som var hela 179 m.

Fast det var såklart värre för maken som fick spela nästan 600 m långa par 5:or och par 3:or över 200 m.

Det gick inte så bra de första 9 hålen, men sedan var jag ordentligt uppvärmd och prickade in 4 par och en birdie på hemvägen, så slutresultatet blev inte så pjåkigt. Det viktigaste av allt var ju såklart att jag vann över maken i matchspelet.

Här kan man köpa sig ett litet residence om man har pengar. Ca 14 miljoner ska det tydligen kosta, men det finns lägenheter i trakten med fyra sovrum som går loss på endast 6. Då kanske man med lite tur springer på Stenson som är hedersmedlem och tydligen husägare i området.

18:e green med klubbhuset i bakgrunden där vår medspelare Roberto från Italien puttar. Ett bra hål där både jag och maken gör par!

Det hade ju varit fantastiskt att få spela Earth course, men vi fick nöja oss med att titta på 18:e green där läktare och tält redan stod redo att ta emot publiken två veckor senare.

Ett tips:
Jumeirah Golf Estates ligger lite off. – Det kan därför vara bra att planera och beställa taxi i god tid eftersom det tar mellan 20-30 minuter innan den kommer.

One Comment on “Jumeirah Golf Estates Fire course

  1. Pingback: Höstlov i Dubai - 40plus: foto, pyssel, recept & vardag