Julklappslek med grytvantar


Vi har som så många andra spelat “julklappsleken” varje år sedan många år tillbaka. Den där alla bidrar med en liten present och så slår man med en tärning för att roffa åt sig så mycket som möjligt av pakethögen innan tiden tar slut.

I veckan cirkulerade en film på Facebook där en amerikansk familj lekte en annan variant julklappslek, som vi provade att göra på julafton.

I den här julklappsleken behövs bara ett paket. Vårat var inslaget i tre lager. Silkespapper runt innehållet med en del tejp, som låg i en hoptejpad kartong inslagen i julpapper. Vill man göra det extra svårt knyter man även snöre runt.

Du behöver: Två grytvantar, två tärningar och en väl inslagen julklapp.
Regler:
En person slår med två tärningar tills den har fått en 6:a. Då tar den på sig grytvantar och börjar öppna paketet. Nästa person slår under tiden till den har fått en sexa och tar då över paketöppnandet med grytvantarna och så fortsätter man så till någon lyckas få ut innehållet.

Det är bra om det inte är en ömtålig present för det går riktigt hett till!

Det var riktigt kul, men tjejerna hade önskat att det fanns flera julklappar att tävla om. Nästa gång får det helt enkelt bli några till!