Gitarren är omsträngad & stämd

Så där ja, nu är jag igång. Fingertopparna värker – det gör ont att lära sig spela gitarr. D, D, A7. Jag sjunger och spelar “Lilla snigel akta dig”- paus för ny fingersättning – “akta” – paus, växla til D – “dig, akta dig” …

När jag var föräldraledig med Lillasyster gick vi på babygitarr sex gånger en dag i veckan. Den julen fick jag en egen gitarr, men sedan blev det inte så mycket spelat. Jag vill gärna vara ensam när jag övar, ingen får höra, och hur ofta är jag ensam?

Barnen säger – Åh, vilken fin gitarr du har mamma, kan du spela “Nyckeln till friheten”? (från en Barbiefilm).

Jag – Nej, tyvärr jag håller på att lära mig att spela. Jag kan inte ännu.

Barnen – Nähä. Kan du spela “Bä, bä vita lamm har du någon fulli-rulli-ull” då?

Jag – Nej, tyvärr men snart.

Barnen – Paapppa! Kan du spela för oss.

Skönt.  Jag stänger in mig i sovrummet och fortsätter – Lilla snigel akta -paus -dig… 

I helgen köpte jag on-linemusiklektioner på Groupon till 70% rabatt. Jag har ännu inte registrerat mig på Playalong.se, men jag återkommer så fort jag har gett dem en chans.

2 Comments on “Gitarren är omsträngad & stämd

  1.  by  Camilla

    Blir intressant att följa. Har också en gitarr som bara står. Ibland rockar vi loss barnen och jag. Jag har ingen aning vad jag spelar men barnen diggar, sjönger och dansar.

    •  by  40plus

      Det låter underbart. Barn har ju oftast inte så höga krav. (Inte för att jag tror att du spelar dåligt på något sätt).