Dubai resedagbok

dubai-8Det hade varit dimmiga förhållanden i München där vårt plan hade kommit ifrån och var därmed försenat med 30 minuter. Det rådde kraftig medvind på väg till Dubai, dessutom hade vi turen att slippa cirkulera särskilt länge i väntan på landning och kunde därmed landa precis på utsatt tid 00:50.
Vi landade på en terminal långt borta som krävde tågtransport till bagageutlämningen, men tåget gick snabbt och liksom förra året var det bara att gå raka vägen och plocka upp våra väskor efter passkontroll och stämpel. Ingen väntan där alltså.
Vi tog sedan taxi till vår lägenhet på Jumeira JBR Walk för AED100.
dubai-9På väg till boendet ringde jag upp vår värd, som något försenad mötte upp oss i receptionen. Vi fick en snabb guidning på hur allt fungerar i den enorma lägenheten på minst 140 m2. Betalade turiskskatten på 80AED för 4 nätter. Shoppade lite förnödenheter i 24h supermarketen. Åt en supergod vattenmelon innan vi stängde ögonen vi 4-tiden på morgonen.
dubaiJag tvingade mig upp klockan 10 för att försöka komma in i den nya tidszonen så fort som möjligt. Lillasyster hakade på , men de andra två gick det inte att få liv i.
Vi gick ut för att kolla omgivningarna en stund och sedan köpte vi lite frukost.
dubai-2Klockan 13 mötte vi upp våra vänner, som redan varit på plats i fyra dagar, på stranden. Vi njöt av det ljumma salta vattnet i Persiska viken, men lite mindre av all sand som nästlar sig in överallt.
dubai-3Men sanden blev fantastiska droppslott.

dubai-4Strandens skyline. Lite till höger utanför bild bor vi.
dubai-5Lunchen intogs på Pizza hut då sambon insisterade. Det här kan vara det enda stället i Dubai som är billigt!!! 69AED för 4 läsk, 8 vitlöksbröd, 2 pizzor och potatisklyftor.
Proppmätta blev vi hela högen!
dubai-6På kvällen gick vi till Wavebreaker på Hilton. En mysig trädgårdsrestaurang med trubadur precis vid stranden.
Eftersom vi fortfarande alla var tämligen mätta efter lunchen blev det en sen middag och valet föll på ett lite lättare alternativ.
dubai-7Klockan hann bli ett innan vi släckte lampan.