Bryssel Bruxelles Brussels

 

I veckan hade jag nöjet att åka till Bryssel för jobbets räkning. Det är mitt andra besök till EUs och Belgiens huvudstad, men det var elva år sedan senast.

Bryssel visade sig inte från sin bästa sida då det småregnade och var runt 5 grader varmt. Det är dock varmt för årstiden och påskliljorna stod i full blom.
Jag bodde på Hotel des Colonies på Rue des Croisades 6-10 (***) i närheten av shoppinggatan Rue Neuve. Om du ska bo här och tar tåget från flygplatsen så kliv av vid Gare Bruxelles Nord, då har du bara 5 minuters promenad till hotellet. Det gjorde inte jag utan gick ca 1,5 km från Gare Centrale, men jag hade inte någon brådska och det var trevligt att bekanta sig med staden.

Kvällen ägnade jag tillsammans med min jobbkontakt och hennes man som hade engagerat sig oerhört för att visa mig sin huvudstad. Efter middag på Chez León, gick vi en sightseeingpromenad på ca 1 ½ timma. Allt var förstås stängt, men det var en liten skara människor ute i rörelse. Vi började på Grand Place och promenerade vidare till Maneken Pis, Mont des Arts, Cathedrale Michaelis, Operan (fd La Monnaie), Galeries St Hubert och Place de Martyres innan vi skildes åt utanför mitt hotell vid midnatt.

Jag vill helt klart åka hit igen och uppleva mer, för en halvdag är på tok för lite.

Här följer ett axplock av mina bilder.

Hotellfasad

 

Grand Place

 

Cathedrale Michaelis
Kung Baudouin I (1951-1993)