Barnens Allsång på Skansen

Barnens allsång på Skansen

Idag var det premiär för Barnens Allsång på Skansen.

Den kommer att pågå varje söndag till och med den 5e augusti. Allsångsgänget består av Tobbe Trollkarl, Krumelurorkestern, barnkören Spektrum och allsångsledare är Ayla Kabaca som barnen känner från Bollibompa. Dagens gästartist var The Moniker, 8 juli kommer Zillah & Totte, 15 juli Timoteij, 22 juli Markoolio, 29 juli Amy Diamond och avslutningsvis Sean Banan den 5 augusti.

Jag, Storasyster och hennes bästis från Solna med sin mamma bänkade oss i god tid på bra platser framför scenen.
Klockan 14 började tillställningen med att Tobbe Trollkarl igår hade gjort allsångsledaren osynlig och därför var tvungen att åtgärda fadäsen så att showen kunde börja.
Väl tillbakatrollad öppnades showen med signaturmelodin “Nu alla vänner är det sommarlov” och sedan avlöste barnsångsklassikerna varandra i snygga arr.
Efter ett par sånger kom Tobbe Trollkarl tillbaka in för trollerishow. Storasyster skrattade så mycket att hon kissade på sig, och det får man säga är ett bra betyg. Hela föreställnigen varade i lite över en timma och får betyget fem av fem från både mig och Storasyster. Vi kommer garanterat tillbaka fler söndagar framöver.
Jag måste bara komma ihåg att det är BARNENS allsång, alltså får bara barn sjunga – inte vuxna! Detta enligt Storasyster. Jag fick flera gånger onda ögat av henne, men det var svårt att låta bli, så jag sjöng lite i smyg ;).

Barnens Allsång

När allsången var slut begav vi oss till “nya” Lillskansen.
Det är verkligen jättefint, stort och rymligt med många ställen som barnen kan gömma sig från sina föräldrar.
Det finns också en intim scen utomhus där en teatergrupp framför föreställningar med sång och teater flera gånger dagligen. Vi kom in på slutet av den sista för dagen som handlade om en borgmästare som var rädd för djur och därför ville förbjuda dem. Men slutet gott allting gott, borgmästaren och alla barnen fick klappa marsvinet Elsa.

Lillskansen

Allsången kostar ingenting extra utöver entrén till Skansen.

One Comment on “Barnens Allsång på Skansen

  1.  by  Camilla

    Jaha…du är en sån där pinsam mamma 😉